2022. április

22ápr17:0018:00El kéne menni focizni

Esemény részletei

Harmadik félidő bisztró
 

„Tudod, mi a baj a magyar lírával? Amit az újságban írtak a fociról: »mezőnyben jobbak vagyunk, csak épp gólt nem tudunk rúgni.«” – jegyezte meg Pilinszky János, a jeles költő. De vajon igaza volt-e? Különleges utazás futball és irodalom határvidékére: a Harmadik félidő bisztró következő estjének vendége két kiváló szerző, egy felvidéki és egy budapesti író, Gazdag József és Wirth Imre. A Hátsó füves-kiállítás kísérő eseményére szeretettel várja az érdeklődőket a Kazinczy Ferenc Múzeum. A beszélgetést Csillag Péter újságíró vezeti.

 

„Emlékszem arra az estére, amikor moziba hívtam a legszebb lányt a gimnáziumból. Rendben, válaszolta, szerda este ráérek. Pont szerdán? Jaj, ne! Az kupaszerda!”

(Gazdag József: Egy futballfüggő naplójából)

 

„El kéne menni focizni, messze, / egy alkonyi grund porát emlegetve, / rúgni a bőrt a nesze semmibe, / hogy belődd, amit nem is lehetne”

(Wirth Imre: Ő volt a rejtélyes állat)

 
Belépőjegy: 800 Ft
 
Szeretettel várják az érdeklődőket!
 

több

Petőfi Irodalmi Múzeum - Kazinczy Ferenc Múzeum3980 Sátoraljaújhely, Dózsa György utca 11.

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X