Scroll Top

Kirándulás idegenvezetővel a Magyar Kálváriára!

Trianoni békeszerződés, Szent István-kápolna, 100. Országzászló – ismerkedjen meg Ön is a Kárpát-medence nevezetességeivel egy erdei úton megtett séta keretében!

Ismerje meg az emlékműrendszer minden látnivalóját!

  • A Magyar Kálvária bejárata
  • 1-14. állomás (stáció) a Magyar Kálvária bejáratától kezdődően
  • Anyák-tere
  • Az Országzászló
  • Szent István kápolna

A Magyar Kálvária örök mementója a trianoni döntésnek, nemzetünk feldarabolásának.

A Magyar Kálvária nemzeti zarándokhely, melyet a trianoni békediktátum szomorú emlékezetére építettek. A stációkat és a Szent István kápolnát minden magyar embernek legalább egyszer az életben látnia kell.

Az országban egyedülálló történelmi emlékhely a Szárhegyen található Magyar Kálvária emlékmű rendszer, melyhez pompás hegyi úton juthatunk el.

Amint az erdőben a Magyar Kálvária bejáratához érünk, gyönyörű kilátás nyílik szép városunkra.

1934 és 1938 között készült el a 3 építményből (Országzászló, Magyar Kálvária, Szent István Emlékkápolna) álló Magyar Kálvária emlékmű rendszer. Megépítésének célja és feladata az volt, hogy Jézus szenvedéstörténetének analógiájára kifejezze a Trianon okozta magyar fájdalmat.

A kálváriajárás során a Magyar Kálvária bevezető kapujától és Csonka-Sátoraljaújhely táblájától elindulva, a látogatók egy-egy stációnál megállva felidézhetik gondolatban az egykori történelmi Magyarországot és emlékezhettek az elszakított városokra.

A magasból láthatjuk a települést kettészelő határt, az elszakított területeket

A legfontosabb azonban az, hogy a sétaút úgy került kialakításra, hogy az az év bármely időszakában és akár egy kiadós esőzés után is bejárható legyen.

1,5- 2 óra – 2,47 km

Díjszabás:

10 főig 20.000 Ft
10 fő felett minden további résztvevőnek 1.000 Ft/fő

A maximális létszám: 45 fő

Az előzetes igényt minimum 48 órával szükséges jeleznie a csoportoknak a séta általuk tervezett időpontja előtt.

Kapcsolat

+36 47 321  458

BlanarR_f
Blanár Róbert
idegenvezető

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.