2023. március

25már13:3018:15Újhely vára újraéled - vártúra extrákkal

Esemény részletei

Kiránduljon velünk a Várhegyre, ismerje meg a régészeti feltárás eredményeit, a Látogatóközpont kiállítási tartalmait és tekintse meg az előkerült leletanyagot!

13.30 Indulás a Kazinczy Ferenc Múzeum épületétől (Sátoraljaújhely, Dózsa György u. 11.) autóbusszal.

13:45 Az egykori Majális-park területén felépült Látogatóközpont kiállításának megtekintése (vártörténeti kiállítás, dokumentumfilm a vár történetéről és régészeti feltárásáról, virtuális valóság szemüvegek a vár 3D rekonstrukciós képével, ajándékbolt).

15:00 Túra a vár romjaihoz, a régészeti feltárás eredményeinek helyszíni ismertetése, a kilátósétány és a tematikus sétány bejárása.

16:00 Indulás autóbusszal a Kazinczy Ferenc Múzeumhoz.

16:15 Egy eltűnt vár nyomában - Régészeti kutatás a sátoraljaújhelyi Várhegyen c. kiállítás megtekintése.

A várat, a Látogatóközpontot és a régészeti kiállítást Ringer István múzeumigazgató mutatja be, közreműködnek a Sátoraljaújhely-Hegyköz TDM munkatársai.


A programra szóló jegyárak egységesen 2.000 forintba kerülnek, az ár az összes felsorolt programelemet tartalmazza, a buszos utazással együtt.


A vártúrán résztvevőknek kiegészítő programként egy rövid borkóstolást is szervezünk, amin külön borkóstolójegy megvásárlásával lehet részt venni, melynek ára 1.000 Ft/fő.

A pincelátogatáshoz előzetes regisztráció szükséges.

17:15 Busszal utazás az Ungvár Pincesorhoz, a Borkertben 3 féle bor kóstolása:

  • száraz furmint
  • félédes ófurmint
  • kései szüretelésű sárgamuskotály

A pincét Rák Gergely mutatja be.

18:15 A busz visszaindul az Ungvár Pincesortól a városközpontba

A jegyeket elővételben megvásárolhatók a Tourinform Zemplén Irodában március 24-én 17.00-ig. Összesen 53 darab jegy kerül értékesítésre, a jegyeket érdemes elővételben megváltani. A busz indulásakor már csak a megmaradt jegyeket értékesítjük.

Extrém időjárási körülmények esetén a program elmaradhat, ebben az esetben az előzetesen megváltott jegyek árát nyugta ellenében visszatérítjük.

További információ: Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület/Tourinform Zemplén Iroda (Sátoraljaújhely, Hősök Tere 3.) hétfőtől péntekig 9:00-17:00 között.
Telefon: +36 47 321 458
 
A program a Kazinczy Ferenc Múzeum és a Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület közös szervezésében valósul meg.
A programváltozás jogát fenntartjuk, de nem élünk vele.

Petőfi Irodalmi Múzeum - Kazinczy Ferenc Múzeum3980 Sátoraljaújhely, Dózsa György utca 11.

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X