2021. augusztus

20aug(aug 20)14:0021(aug 21)17:00Netversfeszt

Időpont

20 (Péntek) 14:00 - 21 (Szombat) 17:00

Helyszín

Ungvár pincesor - Völgyszínház

Ungvár Pincesor

Esemény részletei

Előzmények:

Hiánypótló és már régóta tervezett zenei találkozót szervezünk, melynek helyszíne rendhagyó, a sátoraljaújhelyi Ungvár pincekert. A helyszínen egy új völgyszínház is épült, ahol a Netversfeszt első napját is tartjuk. A vers megzenésítés nem feltétlenül profitorientált műfaj, de ugyanúgy a kultúránk része, mint mondjuk a magyar népdal. A nyelvi és zenei örökségünket egyszerre felélesztő dalszerzőknek lehetőséget kell adni arra, hogy másoknak is megmutassák tudományukat. Bár ma is vannak neves képviselői a műfajnak, mégis rétegzenéről beszélhetünk, melyet az olyan hallgatóság kedvel elsősorban, akik hallottak már Kaláka, Szélkiáltó, Mistral, vagy éppen Hangraforgó dalokat. Mivel a főleg divatzenéket sugározó médiákban nem, vagy csak ritkán sugároznak vers megzenésítést, e rendezvény a stílust kedvelő közönségnek is lehetőséget kínál arra, hogy mégis hallhasson néhányat e műfaj dalaiból.

 

Pályázati feltételek

A Netversfesztre jelentkező előadóktól legalább két dalt várunk. Kötelező elemként Borúth Elemér - sátoraljaújhelyi vonatkozású költő - vagy Petőfi Sándor valamelyik költeményét kell megzenésíteni. Feltétel, hogy Mind a kötelező mind a saját szerzemények témája vagy a Zemplénhez, vagy/és a hazaszeretethez vagy/és a hegyaljai borhoz vagy akár mindhárom témához valahogyan kapcsolódjon.

Az előadók lehetnek szólisták vagy együttesek is. A lényeg, és egyben a legfontosabb kritérium, hogy csakis élő produkciókat fogadunk el. Midi kíséret, zenei alap nem használható! A Netversfeszten azok léphetnek fel, akiket egy szakértő zsűri a pályázó előadókból a beküldött dalok alapján kiválaszt.

 

Beküldési határidő:

2021.07.15., elektronikus úton az info@ujhelyiturizmus.hu címre.

A felvétel formátuma bármilyen hang fájl lehet, de a könnyebb kezelhetőség érdekében a következő kiterjesztéseket ajánljuk: wav, mp3, mp4, cda

 

Egyéb információk

Nem szükséges stúdió minőségű felvételeket küldeni. A lényeg, hogy a dalok tisztán hallhatóak legyenek. A felvétel minősége nem kritérium a válogatásnál, csak maga a dal számít.

Az elküldött dalok mellett várjuk a pályázók rövid – max. 1000 karakteres – bemutatkozó anyagát olyan információkkal, melyeket a pályázó fontosnak tart, hogy megemlítsünk róla a fellépés előtt. Minden pályázónak pontosan jeleznie kell, hogy az esetleges fellépésekor milyen technikai feltételekre van szüksége. Továbbá a kommunikáció könnyítése céljából mindenképp szükség van valamilyen közvetlen elérhetőségre is (telefon, lakcím).

A pályázók tekintetében korra, nemre, identitásra, világnézetre vonatkozó korlát nincs.

Az előzőleg szakmai zsűri által beválogatott művek előadásáról videó- és hangfelvétel készül, melyet a fellépők rendelkezésére bocsájtunk. A felvételeket a helyi médiáknak is eljuttatjuk, úgy mint Európa rádió, Zemplén FM, Zemplén TV.

Szívesen fogadjuk a fellépők hozzátartozóit, barátait, tanárait is a pénteki fellépésre, a kötetlen szakmai beszélgetésre és együtt zenélésre, valamint a második napon (szombat) a Kazinczy Múzeumban elhangzó koncertre.

A kiválasztott fellépőknek péntekről szombatra virradó éjszakára szállást, valamint pénteken vacsorát, szombaton pedig ebédet biztosítunk. A dalosok és a közönség szállítását a szervezők biztosítják a Futrinka gumikerekű kisvonattal. A vonaton a fellépők ingyen utazhatnak.

 

Kapcsolat

További információkért a Sátoraljaújhely Hegyköz Turizmusáért Egyesület rendezvényért felelős munkatársához lehet fordulni:

Novák Zoltán

Tel.: +3630 525-0654

E-mail: info@ujhelyiturizmus.hu

 

Részletes tervezett program

  1. nap

2021.08.20., péntek (kb. 14-18h-ig): Dalosok fellépése a sátoraljaújhelyi Ungvár pincesor völgy színházában.

A pályázók közül legjobbnak ítélt fellépők bemutatják műveiket, mely előadásokról videó- és hangfelvétel készül. A rendezvény költségtérítés nélkül látogatható. A rendezvény ideje alatt a Futrinka, gumikerekes kisvonat menetrend szerinti járatai megállnak az Ungvár pincekertnél.

A fellépőknek péntek éjszakára szállást biztosítunk valamint pénteken vacsorát, szombaton pedig ebédet. Pénteken este a fellépők találkozhatnak a Hangraforgó és a D-műszak együttes tagjaival, akiktől értékes ötleteket, útmutatásokat kaphatnak a vers megzenésítés, ill. dalszerzés fortélyairól. A napot közös zenéléssel zárjuk, többek között a Zempléni himnusszal.

 

  1. nap

2021.08.21., szombaton délelőtt 9h-tól a fellépőket vendégül látja a Zemplén Kalandpark.

15-17h-ig a Hangraforgó zenekar és a D-műszak együttes koncertje a Kazinczy Ferenc Múzeum belső udvarán, melyen az előző nap fellépők és kísérőik ingyen vehetnek részt. A koncert végén a pénteki nap három legkiemelkedőbb előadása különdíjban részesül.

 

több

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X