2022. augusztus

20aug17:0018:00NÉPI hang-színek – gyerekkoncert

Időpont

(Szombat) 17:00 - 18:00

Helyszín

Városháza előtti kisszínpad

3980 Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5.

Esemény részletei

Laposa Julcsi: NÉPI hang-színek gyerekkoncert

 

Laposa Julcsi – ének, hegedű
Timár Márton – ének, nagybőgő
Soós László – gitár, brácsa
ifj. Horváth Károly – ének, brácsa
Vizeli Dániel – tánc

 

Laposa Julcsi Junior Prima díjas népzenész–zenei mediátor, 2017-ben a La Femme magazin által meghirdetett 50 tehetséges magyar fiatal program díjazottja.

Egészen kicsi kora óta a népzene bűvöletében él, aktív népzenei pályafutását 2007 óta jegyzi női prímásként. Kulturális missziója a népzene mesebeli erejének megismertetése; népszokások, néphagyományok felkutatása és átörökítése az utókor számára. Hitvallása szerint gyökereink, hagyományaink nélkül elvesznénk, így ezek megismerését nem lehet elég korán elkezdeni.

NÉPI hang-színek gyermekkoncertjein barátaival egy nép- és világzenei utazásra hívja gyermek és felnőtt közönségét. Előadásukban különböző népi hangszerek, ritmus-zajkeltő eszközök segítségével mutatják meg a magyar népzenei anyanyelvet, annak gazdagságát, sokszínűségét. Minden évszakhoz van egy külön műsorösszeállításuk: TAVASZ-NYÁR-ŐSZ-TÉL. Itt a Zempléni Fesztiválon kedvenc nyári dalaikat éneklik el.

A közös játékokkal, együtténekléssel mindenki egy népzenei folyamat aktív részese lehet.

Töltsünk el együtt egy szép délutánt, "ahol a hagyomány élménnyé válik".

 

A belépés díjtalan!

több

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X