2022. augusztus

14aug17:0018:00Kávéuzsonna

Esemény részletei

Barokk zenei utazás Délről Északra


Excanto Együttes

Kállay Gábor – blockflöte, ének
Kállay Katalin – blockflöte
Kállay Ágnes – cselló
Győri István – lant és ütőhangszerek

 

Az Excanto valójában családi zenekarnak is nevezhető. Vezetője Kállay Gábor ének- és blockflöte művész, zeneszerző és ismert tanár, aki lányaival alapította az együttest 1998-ban. Katalin zenetudós és blockflöteművész, több régizene együttes szólistája (Rosella, Tercina, Marquise, Artistocrats, etc.), és tanárként is a legjobbak közé sorolható; Ágnes pedig csellóművész, aki a Bartók Konzervatórium tanára, de óraadóként a Zeneakadémián is oktat.

A negyedik tag Győri István lantművész, aki több ismert régizenei együttesben is játszik, és barokk gitár, valamint ütőhangszeres tudásával is színesíti az együttes repertoárját.

Ezen a koncerten itáliai korabarokk és barokk darabokkal nyitnak, majd Észak Velencéinek nevezett városok: Stockholm, Amszterdam, ill. a Hanza-szövetség központi városa, Lübeck barokk szerzőinek műveiből válogatnak, de befejezésül természetesen magyar zenét is játszanak.

 

Jegyár:       2.900,- Ft

több

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X