Scroll Top

Sétáljunk egyet Sátoraljaújhelyen!

A másfél órás gyalogos sétát azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik először járnak Sátoraljaújhelyen, és szeretnék megismerni a város legszebb, legjelentősebb látnivalóit. A résztvevők átfogó képet kaphatnak a város múltjáról és jelenéről, fontos történelmi és irodalmi személyiségeiről, épületeiről és szobrairól, geológiai érdekességeiről és nem utolsósorban turisztikai fejlesztéseiről.

A séta a város történelmének rövid ismertetésével indul, majd a vasútállomás környékének látnivalói, mint például a Bortemplom kerülnek ismertetésre. Utunkat a sétáló utca irányába folytatjuk, közben bemutatásra kerül többek között a csodarabbi sírja és az egykori Pénzügyi Palota épülete is. Egy kicsit megpihenünk a zenélő szökőkútnál, majd a belváros látnivalói következnek. A városháza, a Kossuth szobor és a kovácsoltvas erkélyek mellett Kossuth Lajos, Kazinczy Ferenc és Andrássy Gyula sátoraljaújhelyi vonatkozásait is megismerjük. Számos érdekességet tudunk meg a város jelenéről, turisztikai fejlesztéseiről, majd a sétát a Kazinczy Ferenc Múzeum, a Kossuth Lajos Művelődési Központ és az egykori Királyi Törvényszéki Palota bemutatásával zárjuk.

Nehézségi szint: átlagos állóképességgel, kondícióval teljesíthető, könnyű séta, szintemelkedés nélkül. Szeniorok, szenior csoportok számára előzetes egyeztetést javaslunk.

Jegyárak:

A, Egyéni turistáknak, családoknak, pároknak, kisebb baráti társaságoknak:

  • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek/6 – 18 Év) – 6.800 Ft
  • Diák (18 év alatt) – 1.500 Ft
  • Gyermek – 6 év alatt – ingyenes
  • Felnőtt – 2.200 Ft
  • Nyugdíjas – 1.500 Ft
  • sátoraljaújhelyieknek lakcímkártya bemutatásával 50%-os kedvezmény

B, Csoportok számára:

  • A csoportos kedvezmény 15 főtől vehető igénybe
  • 1.300 Ft/fő

Kedvezmény csak egy jogcímen vehető igénybe, 6 éven aluli gyermekek számára ingyenes.

A maximális létszám: 45 fő

Az előzetes igényt 48 órával szükséges jeleznie a csoportoknak a séta általuk tervezett időpontja előtt.

Kapcsolat

+36 47 321  458

BlanarR_f
Blanár Róbert
idegenvezető

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.