Scroll Top

Károlyfalva

Az 1750-es évek első felében alapították, a terület ura németországi birtokairól, a Fekete-erdő vidékéről svábokat telepített a területre. 1985 óta Sátoraljaújhely településrésze, ahogy Széphalom és Rudabányácska is. A házak szomszédságában lévő, a falu bájos, un. Felső pincesorának vadregényes területén minden év júliusában megrendezik a „Károlyfalvi Nyitott Pincék” napját. A pincelátogatás előtt piknikezhetünk a helyi halastó partján, vagy a kijelölt turistaútvonalon ellátogathatunk a közeli és kedvelt kirándulóhelyre, a Megyer-hegyi Tengerszemhez, vagy éppen a Rákóczi fához.

A falu szintén a kéktúra mezsgyéjén terül el, így érdemes akár szállást is elkölteni itt. A „Kácsárdi tábor”, vagy a Megyer Ifjúsági Tábor ideális lakhelyei a bakancsos turistáknak.

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.