Scroll Top

A Sátoraljaújhely – Hegyköz Turizmusáért Egyesület vette át a Tourinform Zemplén Iroda működtetését

2010. augusztus 11.

 

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 2009-ben vezető partnerként, további 6 hegyközi településsel (Mikóháza, Alsóregmec, Vágáshuta, Vilyvitány, Füzérkomlós, Nyíri), számos idegenforgalmi szolgáltatóval és civil szervezettel közösen pályázatot nyújtott be „Sátoraljaújhely – Hegyköz Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet létrehozása” címmel (ÉMOP – 2.3.1.-2009 – 0002) A pozitív támogatói döntés eredményeként 2010. áprilisban, az Észak-Magyarországi Régióban elsőként írhatott alá Támogatási Szerződést a helyi TDM feladatokat ellátó Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület.

 

A pályázati kiírás információs iroda működtetését írta elő, így célszerűbb volt a meglévő Tourinform Iroda átvétele és feladat körének bővítése, mint egy új, párhuzamosan működő iroda létrehozása. Ezt megvalósítandó született egy Középtávú Együttműködési Megállapodás a Sátoraljaújhely – Hegyköz Turizmusáért Egyesület és az Önkormányzat között, melynek eredményeképp 2010. augusztus 2-án az Egyesület átvette a Tourinform Iroda szakmai irányítását és működtetését.

A megállapodás, az idegenforgalmi feladatok megosztásának szabályzásán túl a Tourinform Iroda használatának átvételét taglalja. A város önkormányzata átadta a Tourinform Iroda épületét, eszközeit és az iroda munkatársait is. Anyagi források tekintetében pedig a TDM pályázat által előírt éves önkormányzati tagdíjat, illetve ezen felül ugyanazt az előirányzott összeget, melyet korábban a Tourinform Iroda működtetésére fordított.

A TDM Menedzserből és a Tourinform Zemplén Iroda munkatársaiból álló munkaszervezet számára az egyesület döntéshozó szervei határozza meg a turisztikai marketing és egyéb tevékenységek irányát. Megvalósult tehát az a szolgáltatók által elvárt igény, hogy a turizmussal kapcsolatos döntésekben közvetlenül vegyenek részt. A szakmai konszenzus pedig megfelelő keretet biztosít a pályázati forrás célszerű felhasználásához.

A projekt összköltsége 37 697 778 Ft, melynek 85% – a, azaz 32 043 111 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós forrás.

 

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.