Mikóházi Ízőrzők Egyesülete
3989 Mikóháza, Petőfi út 7.

Egyesületünk a Mikóházán élők hagyományait mind a falusi tevékenységekben, mind a kultúrában, mind az étkezésben igyekszik megőrizni. A Mikóházi Interaktív Tájházban és udvarán bemutatjuk a falusi élet mindennapjait, eszközeit. Hagyományos technikával készítjük el lekvárjainkat, befőttjeinket, savanyúságainkat és szörpjeinket, melyek ízvilága is a múltat idézi. A tavasz beköszöntével a folyamatosan érő gyümölcsöket és zöldségeket feldolgozzuk, s azokat a tájházban meg is vásárolhatják az idelátogató vendégek. Nagyobb csoportok esetében előre bejelentkezéssel akár a tájház korhű kemencéjében is elkészíthetik a megkívánt helyi étkeket, legyen az kenyér, vagy krumplilángos, vagy akár egy kiadósabb kemencés étek. A pincénkben a pálinkák és borok kóstolásáé a főszerep. Az italok mellé helyi sajtokat és falusi paraszttálat is fel tudunk szolgálni.

Az előre bejelentkezők számára egésznapos elfoglaltságot jelent Mikóháza. A tájház élménye és a sok csodálatos túraútvonal akár több napra is programot tud nyújtani a turistáknak.

Telefon:
+36 20 247 8339
E-mail: novakn@gmail.hu
Nyelvismeret: magyar
Elhelyezkedés: falusi

Mikóháza

Mikóháza, Petőfi Sándor u. 5, 3989 Magyarország

View larger map
Szolgáltató típusa: Falusi vendégasztal, Helyi termék, Tájház, Túraszervezés
Létesítmény felszereltsége: kemence / kandalló
Gyermekbarát szolgáltatások: kézműves foglalkozás
Egyéb szolgáltatások: helyi termékek értékesítése, pálinkakóstolás
Kóstolóterem befogadóképessége: 30
Egyéb árak:
Fizetési módok: készpénz
Éves nyitva tartás:

Május 1. - október 1.

Napi nyitva tartás:

Kedd-vasárnap: 12:00-18:00

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X