Scroll Top

Vadkolbásztöltő Fesztivál

3989 Mikóháza

Időpont: december első hétvégéje

A mikóházi Történelmi Pincesor szép, egyedi hangulatot kölcsönző környezetben, a falu központjától pár száz méterre található. Mikóházán összesen 95 darab pince található, melyek harmada a történelmi pincesoron helyezkedik el.

Ezen a festői környezetű helyen  kerül megrendezésre, minden év első decemberi hétvégéjén a Zempléni Disznótoros és Adventi Vásár, ami 2015-ben “Vadkolbász töltő fesztivál” nevett kapott. A  program egy hagyományos disznóvágással kezdődik, ahol az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a böllér munkáját. A kicsik szórakoztatására a Mikulás is ellátogat a helyszínre minden évben.  A látogatók természetesen folyamatosan kóstolhatnak  a toroskáposztából, a sült hurkából, a kolbászból, vagy épp minőségi pálinkát is ízlelhetnek, fogyaszthatnak, valamint betekinthetnek a pálinka házba.

A disznóvágás mellett, vadkolbásztöltő és fogópálinka versenyt is szerveznek, melyre minden évben várják a lelkes, jelentkező csapatokat. (5 fős csapatokat)

Az Adventi Vásáron természetes alapanyagokból készült karácsonyi díszek valamint kézművestermékek megvásárlására nyílik lehetőség.

Remek alkalom a régi téli szokások, hagyományok megfigyelésére, valamint kiváló hangolódás a rövid nappalok és hosszú éjszakákkal teli időszakra.

Telefon:
+36 47 308 031
E-mail:
mikohaza@mikohaza.hu
Közösségi elérhetőség:
Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.