Sátoraljaújhelyi Vár

3980 Sátoraljaújhely, Vár-hegy

Valójában egy feltárás alatt lévő várrom, mely folyamatosan változó formában, de látogatható. A Vár-hegyre autóval, vagy gyalog egyaránt könnyű feljutni. A hiteles történelmi adatok szerint valójában ezt hívták Pataki-várnak, ahol a „Patak” szó nem Sárospatakot jelöli, hanem a vár földrajzi helyzetére utal.

A várról először a tatárjárás után, 1261-ben tettek írásos említést. A napjainkban is tartó régészeti feltárás során Ringer István, múzeum igazgató vezetésével páratlan mennyiségű és értékű leletre bukkantak. A fellelt tárgyak a Sátoraljaújhely centrumában található Kazinczy Ferenc Múzeumban kerülnek kiállításra. A vár rekonstrukciója, újjáépítése helyett a város inkább az állagmegóvást tűzte ki célul. Az egykori vár bejárását viszont a modern technika segítségével teszik lehetővé, a vár tövében épült látogatóközpontban. Különleges panoráma nyílik a várrom falai közül, melyet nemsokára egy függőhídon való séta után is megszemlélhetnek a turisták.

Telefon:
E-mail:
Közösségi elérhetőség:
Elhelyezkedés: hegyi úton közelíthető meg

Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhely, Úttörők útja, 3980 Magyarország

View larger map
Napi nyitva tartás:

Rekonstrukciós munkálatok folyamatban.

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X