Scroll Top

Zemplén Kalandpark

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.

A város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása, 7 teljesen új attrakciót,számos új épületet és új utat foglal magába. A beruházás részben Európai Uniós pályázati forrásból, részben Sátoraljaújhely Város Önkormányzata saját forrásából valósult meg.

A sportcentrumot egy több mint 3 km teljesen új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a gépkocsikkal érkezőket pedig újjáépített, kibővített fizető parkolóhely fogadja.

A vendégek teljes körű kiszolgálására és kényelmének biztosítására a Magas-hegyen helyet kapott egy kétszintes kiszolgáló épület, mely magába foglalja a sportolási lehetőségek teljes körű kiszolgálását. Az épület tartalmaz egy hideg-meleg konyhás nyitott és fedett étkezőrészt, valamint női férfi zuhanyzót, öltözőt, irodákat, raktárakat, orvosi szobát, sí kölcsönzőt, pénztárat és információs pontot. Mozgáskorlátozottak számára akadálymentes lift biztosítja a közlekedést.

A Kalandpark területén az év 365 napján síiskola működik, ezzel is segítve a vendégeket.

A nagycsaládosok nyugodt kikapcsolódását a gyermekük számára egy Európai Uniós norma szerint épült gyermekjátszótér biztosítja.

A Magas-hegy jelzett turistautak találkozóhelye, ahonnan több felé indulhatunk a természeti értékekben gazdag Zemplén tájaira. Kiváló hely osztálykirándulások, erdei iskolai foglalkozások, közösségi rendezvények számára

 

Mászófal központ

A mászható felület összesen 400 m2. Magyarországon a legmagasabb, Közép-Európában az egyik legmagasabb beltéri mászófal. Beltéri magassága 18 méter, kültéri magassága 20 méter.

Az utak nehézségének kialakításánál fő szempont volt, hogy a gyerekek, a kezdők és a profik is találjanak megfelelő falfelületet. Ennek köszönhetően teljesen kezdőtől, a kb. IV mínusztól a kevésbé gyakorlott mászók számára nagyon nehéznek számító X mínuszig a skála minden részéről kimászhatunk utakat, összesen legalább 25-30-at, köztük negatívakat is és innentől kezdve már csak a kreativitás szab határt a kombinációk végtelenségének.

Több, mint 2000 db egyedi tervezésű és gyártású magyar T-Rock fogás. Európai Uniós nemzetközi szabványok szerint épült meg a fal minden részletében. Felszereltsége nemzetközi minőségű. A falra felszerelt mászó utakat több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező hegymászók és sziklamászók segítségével építették ki.

A biztonsági felszerelést az egyértelmű felelősségvállalás miatt a Zemplén Kalandpark biztosítja, a még biztonságosabb mászás érdekében pedig természetesen falmester felügyeli a mászókat.

A köteles mászás mellett a boulder is helyet kapott. A boulder jelentése kőtömb. Biztosítás nélküli nehézségi mászás alacsony magasságokban. 3-4 méteres magasságig szabadon mászva egy kitalált mozdulatokból álló feladat megmászása. Az esetlegesen leeső mászót a földre helyezett vastag szivacsok védik meg a sérülésektől, viszont az alacsony mászási magasság miatt a mászó nem eshet akkorát, ami komolyabb sérülét okozhatna.

Rövid időn belül szeretnénk elérni, hogy a falat, üres időkben iskolás csoportok vegyék igénybe testnevelés óra keretében.
A mászásnak számtalan jótékony hatása van a gyerekek számára is. Többek között tartás problémák javítása, egyensúly és koordinációs készségek javítása, izom rugalmasság és nyújtás, probléma megoldó képesség és kreativitás fejlesztése

Mászófal Központunk falain belül kialakításra került egy Turistaszálló, mely szálláshely megnyitásával a vendégeink régi vágyát váltottuk valóra, hiszen a téli időszakban egyre nagyobb igény mutatkozott a síterephez közeli, elérhető áron foglalható szálláshely iránt, ugyanakkor nyáron is sok kiránduló osztály, baráti társaság vagy család szeretett volna a bobpálya közelében “letelepedni”.

 

“Sólyom”

A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve egy párhuzamos kötélzetet láthatnak (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel egy átcsúszó kötélpályán is megtehetik a csaknem másfél km-es távot! Az extrém kötélpálya hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területek ismert.
Június 1-től már két átcsúszópályát használhatnak kedves vendégeink. A “Sólyom 2” párhuzamosan a “Sólyom 1” mellett van, így lehetséges hogy egyszerre két személy tud átcsúszni a Szár-hegyre!

Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához automata fotó-berendezés is csatlakozik, valamint GoPro rendszerű akció-kamerákkal vehető filmre a száguldás!

A jegy a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
– a libegő használata az alsó vagy középső állomástól a kilátóig,
– az átcsúszó pálya használata,
– a Szár-hegyről a vendég visszautazhat a kabinossal a Magas-hegyre,
– majd ismét libegővel az indulási helyére (ahol a parkolás ingyenes! )

Fontos tudnivalók a pálya használatához:

  • Gyermek jegyek 8-14 éves korig válthatók
  • Minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 120 kg
  • Vendégeink csak a munkatársaktól kapott átcsúszó csigát és beülőt használhatják! Saját felszerelés használata tilos!
  • Mindenben szigorúan kövesse a kezelő személyzet utasításait!

Az induló állomáson GoPro akció kamerák bérelhetők, míg az érkezéskor készített fotó megvásárolható a Szár-hegyi állomáson!

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer hátszél esetében 15 km/h szélsebesség felett, oldalszél esetében 20 km/h szélsebesség felett, illetve a nyári időszakban előforduló kiugróan magas hőmérséklet (+35°C felett) nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.

A vendég kérésére részleges visszáruzásra van lehetőség, ahol az átcsúszó kötélpálya jegy árát térítjük vissza (kivéve a libegő összegét, hiszen a feljutáshoz elengedhetetlen a libegő használata), felnőtt,- és gyermek jegy esetében egyaránt, ha az extrém átcsúszó pálya használata
a szélerősség változása, illetve a kiugróan magas hőmérséklet miatt nem valósulhatott meg!

 

“Dongó”

A Magas-hegyre fel-libegőző vendégek számára 2015-től nem ér véget a kaland a kilátó megtekintésével! Március 12-től használható a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a “Dongó”, mely az országban a maga nemében páratlan létesítmény lesz.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István Kápolna és a 100. országzászló.

A jegy a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
– a libegő használata az alsó vagy középső állomástól a kilátóig,
– a kabinos pálya használata a Magas-hegyről a Szár-hegyre,
– a Szár-hegyről a vendég visszautazhat a kabinossal a Magas-hegyre,
– majd ismét libegővel az indulás helyére (ahol a parkolás ingyenes!)

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer 36 km/h szélsebesség felett nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.

Fontos tudnivaló: a kabinos kötélpálya minimum 6 fő vendégszám esetében indul!

A vendég kérésére részleges visszáruzásra van lehetőség, ahol a kabinos kötélpálya jegy árát (kivéve a libegő jegy árát, hiszen elengedhetetlen a feljutáshoz a libegő használata) térítjük vissza, felnőtt,- és gyermek jegy esetében egyaránt, ha a kabinos felvonó használata a szélerősség változása miatt nem valósulhatott meg!!

 

Bobpálya

Közép-Kelet Európa leghosszabb téli-nyári bobpályája (2275 m), melyet 2009. július 20-án adtak át. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot. A pálya adottsága, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt. A kocsik négy kereken gurulva, centrifugális fékkel, 37 km/órás sebességnél lefékeződnek, így lekorlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a pályaszakaszon, ahol a pálya lejtése több mint 10%-os.

 

Téli-nyári sípálya

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált sípályán, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályát helyezték üzembe. A sípálya teljes felületét borító 9300 m2 ,,NEVEPLAST” lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést.

A NEVEPLAST minősége az egyik legkorszerűbb típusok közzé sorolható. A pályán való síelés közel olyan érzést ad, mintha havas-jeges pályán síelnénk. A mai Carving technika kiválóan alkalmazható és élvezhető rajta. A négy évszakos ,,NEVEPLAST” műanyag nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát. Ellenáll a fénynek, fagynak és nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában kiváló helyszíne lehet országos bajnokságoknak és Diák Olimpiáknak.
Megfelelő időjárási körülmények esetén a sípályán hóágyú üzemel (2011/2012-es szezontól).

Tubby

A sípályánál említett anyagból rendelkezésből áll egy 3×60 m hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY” pálya amely használata semmilyen tudást nem igényel és a gyerekek nagy kedvence. A csúszást megelőző feljutást a ,,varázsszőnyeg” elnevezésű felvonó biztosítja.

 

Kötélpálya

A 495 m teljes hosszúságú, 4 nehézségi fokú Kalandtúra pálya várja a gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100m hosszú ,,CANOPY” lecsúszó drótkötélpálya teszi emlékezetesebbé a túrát. Mindezt tarkítja egy mászófal, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt próbára teszi fizikai állóképességüket.

 

Símúzeum

A régi síházban kialakításra került egy símúzeum, mely az ország egyetlen sítörténeti múzeuma, ahol a sátoraljaújhelyi sí sport tradicionális fejlődése tekinthető meg.

 

Tanösvény

A Kalandpark minden réteget és kikapcsolódni vágyót, így a természetszerető és túrázó embereket is várja egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszerrel.A tanösvény Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni akár komplex tanóra csomag keretében is.

 

Libegő

A Kalandpark megközelíthető Magyarország leghosszabb 2001. december 21-én átadott ülőszékes libegőjével. A pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, a feljutási idő 19 perc és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A libegő felső állomásánál egy újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt. A Kilátó esti órákban éjszakai fényben pompázik.

Bővebb információk: www.zemplenkalandpark.hu

Telefon:
+36 21 345 7070
E-mail:
info@zemplenkalandpark.hu
Közösségi elérhetőség:
Parkolás, közlekedés: busz parkoló, parkoló a létesítmény előtt

Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhely, Sátoraljaújhely, Kalandpark, 3980 Magyarország

View larger map
Napi nyitva tartás:

Hétfő-csütörtök: zárva
Péntek-Vasárnap: 9:00-16:00

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.