Scroll Top

Magas-hegyi tanösvény

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkkal egy füst alatt egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer is kialakításra került, amely Zemplén csodálatos növény- és állatvilágát, geológia érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni, akár komplex tanóracsomagok keretében is.

A Magas-Hegyi tanösvény Széphalomból, a Múzeumkert Vendéglő parkolójából indul, de aki kimondottan a hegyi, erdei terepre vágyik, annak felesleges onnan indulnia. Érdemes egy libegőzés után a kalandpark középállomásánál felvenni a túracipőt, és elindulni a Sátoraljaújhely hegyeit átjáró változatos és nem ritkán szemet gyönyörködtető tanösvényen.

A természeti tanösvények tervezett rövid gyalogutak, melyek olyan természetes területeken vezetnek keresztül, ahol a látogató érdekes illetve fontos természeti vagy történelmi jellegzetességeket láthat és érthet meg útikönyv vagy magyarázó jelzések segítségével.

A vezető nélküli ösvényen a látogatót jelzőtáblák segítik, melyek érdekes és értékes információkkal teszik még szórakoztatóbbá a túrát.

Állomások:

1. Széphalom Kazinczy-kert
2. Ülőfelvonó alsó állomása (Torzsás)
3. Síház – ülőfelvonó középső állomása
4. Fejedelem-forrás
5. Vörös nyereg
6. Bükkös – tölgyes
7. Körtefa nyereg
8. Nagy-Nyugodó nyereg
9. Gejzírkő
10. Védett sziklafal
11. Magyar Kálvária
12. Szent István Kápolna
13. Boglyoska tető
14. Ungvári Pincék
15. Várhegy – Vár

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.