Haris Tanösvény

A Haris és az újonnan épült gáton haladó Kis Haris tanösvény a Bózsva parti élőhelyeket az erdő mélyén megbúvó forrást, vagy a nyílt legelőket érintve meglepően változatos, egyben kényelmes túrát jelent. Száraz időben kerékpárral is könnyen járható, ráadásul a szintkülönbség is elhanyagolható.

A túra a faluból indulva gyakorlatilag a környező hegyek lábánál, a Bózsva-patak völgyében halad egy kis zúgón való átkeléssel, gőtéket rejtő forrásvízzel, és ha szerencsénk van, rendkívül sok madárral, emlőssel és rovarral való találkozással. Alsóosztályosoknak és óvodásoknak is kiváló sétatúra ez, ahol az információs táblák segítenek a táj és az itt honos élőlények világának megismerésében.

 

A Haris, Parlagi sas és Pálinka tanösvények közös kiindulópontja Mikóházán, a történelmi pincesorhoz vezető út mellett, az egykori mázsaháznál található.
Letölthető térkép pdf formátumban (21 Mb).

Kapcsolódó tartalmak

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.
X