Scroll Top

Ungvár pincék

A város Ungvári pincerendszerét az 1200-as évek végén a pálos rendi szerzetesek kezdték építtetni. A 15-30 m mély pincék több kilométer hosszú, többszintes bonyolult pincerendszert alkotnak. Magyarország legrégibb építészeti relikviái. Kevés egykori építményről mondhatjuk el, hogy ugyanazt a funkciót tölti be már 800 éve. Az állandó 8-12 ۫ C hőmérsékletével 90-95 %-os relatív páratartalmával ideális érlelő és tároló helye a nemes tokaji boroknak.

2002-től világörökség része a városban található Ungvári pincerendszer. Az 5 hektár felszín alatti részen több mint 10 km hosszú pincerendszer található. Hegyalja egyik településén sincs ilyen kis területen ilyen nagy mennyiségű pincehálózat.

Sátoraljaújhelyben két híres pincesor alakult ki az évszázadok folytán, melyek könnyűszerrel akár gyalogosan is megközelíthetők a városközpontból. Az egyik az Ungvári pincesor, a másik a Zsólyomkai pincék. A honlapon tájékozódva kiválaszthatók azok pincék, amelyben a borkedvelők szakszerű bemutató keretében élményszerűen ismerkedhetnek meg a tokaji borokkal.

Related Posts

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, a böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásoktól, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú sütik blokkolása hatással lehet a weboldalunk és az általunk kínált szolgáltatások élményére.