Irány az online tér

Kategória
Egyéb
Dates
2020. március 1., vasárnap - 2020. július 1., szerda
Helyszín
PIM - Kazinczy Ferenc Múzeum - Sátoraljaújhely
Telefon
+36 47 322 351

A világméretűvé vált koronavírus-járvány jelentős mértékben megváltoztatta mindannyiunk életét. Intézményünk, a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeum igazodva a központi határozatokhoz és rendeletekhez 2020. március 17-től bezárta kapuit a látogatók előtt. Mindez ugyanakkor korán sem jelenti azt, hogy az élet megállt volna a múzeumban. A szokatlan helyzet lehetőséget adott arra, hogy nyitvatartásunkat teljes mértékben az online térbe helyezzük át, valamint olyan háttérfeladatokra koncentráljunk, melyekre a megszokott ügyvitel mellett nem jutott kellő idő. Jöjjön egy rövid összefoglaló arról, hogy milyen újdonságok várják Önöket, ha felkeresik honlapunkat és online közösségi felületeinket!

A Kazinczy Ferenc Múzeum weboldalán (www.kazinczyferencmuzeum.hu) található KaMu, azaz Kazinczy Ferenc Múzeum blog menüpont alatt könnyedebb, közvetlenebb hangon írva kaphatnak látogatóink izgalmas és tartalmas betekintést múzeumi létünket foglalkoztató témákba. Legfrissebb bejegyzésünkben fény derül arra, hogy Kazinczy Ferenc milyen módszerekkel segítette gyermekei otthon tanulását, s hamarosan a múzeumpedagógus zárt ajtók mögé szorított lehetőségeiről, valamint a spanyolnátha újhelyi történetéről is olvashatnak.

 

Facebook oldalunk eddig is a legtöbb reakciót kiváltó, leginkább közösségformáló erővel bíró online felületünk volt, ahol most még élénkebb információáramlásra számíthatnak kedves virtuális látogatóink. (A posztok megtekintéséhez Facebook regisztráció sem szükséges, elegendő felkeresni oldalunkat: www.facebook.com/kazinczyferencmuzeum.) Megismertetjük Önökkel a sárospataki Csontos család hagyatékát, mely több száz irattal, naplókkal, visszaemlékezésekkel, személyes dokumentumokkal, s Csontos Ernő fényképészmester mintegy 3000 db, az 1930 és 1960 közötti Sárospatakról és Zemplénről készült képével gyarapította múzeumi gyűjteményünket nemrégiben. Mesélő képeslapok sorozatunkban nem csupán múlt századi üdvözlőlapok képes oldalaira csodálkozhatunk rá, hanem sokszor megható, vagy éppen kacagtató személyes üdvözlőszövegek között is szemezgethetünk hamarosan. A jelen korhoz visszatérve pedig rövidesen új résszel bővül A múzeum mi vagyunk című népszerű videó sorozatunk. YouTube csatornánk új erőre kapott, itt is érdemes böngészni a folyamatosan gyarapodó videók között.

 

Munkatársaink töretlenül dolgoznak – ki-ki az otthon berendezett irodájából a tartalomgyártáson és kiadványtördelésen, ki a múzeumban a raktáraink rendezésén, ki a gyűjteményeink gondozásán és digitalizálásán fáradozva egyedül, de nem magányosan. Múzeumunk tehát továbbra is nyitva áll Önök előtt – online. Jöjjenek, legyenek részesei, hiszen Önöknek készül!

 
 

Dátum(ok)

  • From 2020. március 1., vasárnap to 2020. július 1., szerda
 

Powered by iCagenda

Május 2020
H K Sze Cs P Szo V