Kávéházi délutánok - Kik bujócskázni mentek a halállal

Kategória
Kulturális események
Dátum
2019. november 19., kedd 16:00 - 18:00
Helyszín
PIM - Kazinczy Ferenc Múzeum - Sátoraljaújhely
Telefon
+36 47 322 351

"Kik bujócskázni mentek a halállal" - Régészek a régi Magyarország utolsó háborújában

Érkezés: 2019. november 19. (kedd) 15:30 (az előadás 16:00-kor kezdődik)

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum - Kazinczy Ferenc Múzeum, az “Újhely és a Nagy Háború” című kiállítás kávéházi enteriőrje

Előadó: Scholtz Róbert Gergely

Scholtz Róbert Gergely tolmácsolásában megismerhetjük a Zemplén Német Iskolaegylet szervezésében megrendezésre került „Kik bujócskázni mentek a halállal” – Régészek a régi Magyarország utolsó háborújában című tárlatot, mely tizenkét régész hagyatékát feldolgozva nyit hiteles ajtókat a száz évvel ezelőtti kifordult világra.

A világméretű pusztítás a „kultúra munkásait” is a harctérre szólította. Egy új tudomány, a régészet képviselői is kivették részüket a harcból. A magyar régészek többsége a gyalogságnál harcolt, de van adatunk tüzérekről, huszárról és légi felderítőkről is. Többségük hosszú hónapokat töltött a fronton, ahonnan hadnagyként, főhadnagyként, egy vagy több kitüntetéssel kapták meg az obsitot. Az előadás az ő erőfeszítéseiket idézi meg ötvenkét háborús hónap alatt.

---
A programra limitált számban kaphatóak jegyek 800 Ft/fő/rendezvény áron a múzeum pénztárában. Telefonos jegyfoglalásra az előadást megelőző 7 naptári napon van lehetőség (Tel.: +3647322351). Távolabbi időpontban esedékes előadásokra foglalást nem tudunk fogadni, ez esetben csupán jegyváltásra van lehetőség. A lefoglalt jegyeket kérjük, hogy legkésőbb a rendezvény kezdete előtt egy órával legyenek szívesek személyesen átvenni a múzeum jegypénztárában.

A jelentős érdeklődésre való tekintettel az időben át nem vett jegyeket a további érdeklődőknek értékesítjük.
Kérjük, hogy amennyiben foglalása él, de mégsem tud részt venni az eseményen, jelezze ezt nekünk! Köszönjük!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 
 

Dátum(ok)

  • 2019. november 19., kedd 16:00 - 18:00
 

Powered by iCagenda

November 2020
H K Sze Cs P Szo V