Történelmi Zarándoklat Karoson

Kategória
Egyéb
Dátum
2018. június 16., szombat 16:30 - 22:00
Helyszín
Karos Nemzeti Sírkert - Karos
Karos
Telefon
+36 30 864 7113
Email
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tervezett Program! 
 
 
16:30 Gyülekezés a Nemzeti Sírkert bejáratánál
 
17:00 Felvonulás az 52. sírhoz 
            Hagyományőrzők, vendégek közösen
 
17:10 Nyitó és köszöntő beszédek, kulturális program (Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjainak műsora)
 
17:45 Emlékezés Tüzének meggyújtása
 
18:15 Indulás a Honfoglalás Kori Látogatóközpontba
 
 
19:00 Látogatóközpont - Köszöntő beszédek
- Árpád díj elhelyezése a Látogatóközpontban
- X. századi rekonstrukciós házak hivatalos átadása Karosnak 
 
21:00 Regék Tüzének meggyújtása
 
 
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
 

Történelmi zarándoklat a Pozsonyi csata hőseinek emlékezetére
907.- 2018. Vereckei hágó - Pozsony - Dévényi kapu - Feketeerdő

 

"A dicső elődök tisztelete, a múlt értékeinek megőrzése és gyarapítása az élők kötelessége."

 

Történelmünk egyik legjelesebb eseményének, az Árpád fejedelem vezette első honvédő háborúnak az 1111. éves évfordulója évében emlékezünk a Pozsonyi csata (907.) hőseire. A hitében elszánt, tetteiben határozott, munkájában és harcaiban acélosra edzett magyar nép honteremtő akarattal védte meg hazáját

Dicsőséges lezárása volt ez Álmos vezér és fia Árpád fejedelem honalapító művének. Erős alapja nemzetünknek, szellemi, erkölcsi és fizikai fundamentuma a mai Magyarországnak is. A hősies helytállás, a csata győztes megvívása egyben üzenet a jövő nemzedékeknek.

Mi zarándokok az út teljesítése során meg akarjuk érteni az abban a hitben, értékrendben rejlő szellemi, gondolati, fizikai erőt, mely akkor oly sok örömre, sikerre, nem csak a csatákban, hanem a haza építésének mindennapjaiban is győzelemre segítette a magyar népet. Csak így tudjuk a ma élő nemzedékek - fiaink, unokáink - számára érthetően megfogalmazni a magyar nép helyét, feladatát, földi életútjának értelmét. 
 

A tervezett zarándokút Vereckéről indul 2018. június 09.-én és Pozsony alá érkezik 2018. július 07.-én. Közel 900 km, amit folyamatosan vonulva teljesítünk. A zarándoklat gerincét azok adják, akik a teljes távot tudják vállalni. De legalább ennyire fontos a szakaszokra, vagy akár egy-egy napra csatlakozók részvétele. Örömmel látjuk az úton a gyalogos és kerékpáros zarándokokat is, akik eltérő haladási sebességgel, de közel azonos útvonalon teljesítik az egyes szálláshelyek közötti távot.

Az útvonal mentén lakók sokat tudnak segíteni, számítunk helyismeretükre és szervező munkájukra. Nagyon fontos, hogy minden időjárási körülmények között teljesíthető legyen a napi szakasz. A lovak-lovasok, gyalogosok és kerékpárosok pihenőhelyén vízvételi lehetőség (itatás-etetés) biztosítható legyen.

A zarándoklat szellemi, szakmai és szakrális céljait, valamint a tervezett útvonalat a csatolt ismertetőben részletesen olvashatjátok.

Minden olyan eseménnyel, rendezvénnyel igyekszünk összehangolni utunkat, amit az érintett települések, közösségek szerveznek a Pozsonyi csata 1111. éves évfordulójára emlékezve.

Vegyük fel a kapcsolatot telefonon: 06-20-547-4558, e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy személyesen a 3728 Gömörszőlős, Kassai út 48. szám alatt.

 
 

Dátum(ok)

  • 2018. június 16., szombat 16:30 - 22:00
 

Powered by iCagenda

Június 2019
H K Sze Cs P Szo V